Bu pasta efsane....Çok zor yapamam bu keki diyen bile dayanamayıp deniyor, ertesi gün şaşkınlıkla nasıl kalıptan çıktığını izliyor:)
Tarife geçmeden önce krem karamelli kek tarifinin püf noktalarını tek tek açıklayalım.
- Kelepçeli kalıp kullanmayın.
- Pişerken su dolu tepsiye kalıbınızı yerleştirmeyi unutmayın.
- Normal kekten daha uzun sürede pişiyor panik yapmayın.
- Fırından çıkardıktan sonra soğutun ve bir gece dolapta bekletin.
- Kalıptan kolayca çıkması için ters çevireceğinizde kaynar su dolu kapta 2 dakika bekletin.
Hazırsanız başlayalım.
Krem karamelli kek tarifi için neler gerekli?
Karamel için;
➞ 1 çay bardağı toz şeker
Kreması için;
➞ 2,5 su bardağı süt
➞ 3 yemek kaşığı toz şeker
➞ 4 adet yumurta
➞ 1 paket vanilin
➞ 1 adet limon kabuğu rendesi
Keki için;
➞ 3 adet yumurta
➞ 1 su bardağı toz şeker
➞ 1 çay bardağı süt
➞ 1/2 çay bardağı sıvı yağ
➞ 2 yemek kaşığı kakao
➞ 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
➞ 1 paket vanilin
➞ 1,5 su bardağı un
Krem karamelli kek nasıl yapılır?
✔️ Karameli yapalım. Tavaya şekeri alıp başlangıçta hiç karıştırmadan sallayarak erimesini sağlayın. Eriyince kaşıkla karıştırarak yakmadan, hafif kahverengi bir renk alınca ocağın altını kapatın.
✔️ Kek kalıbınızı yağlamadan, karemeli kalıbın tabanına eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
✔️ Kremasını hazırlayalım. Sütü, yumurtayı, şekeri, vanilini, limon kabuğu rendesini karıştırma kabına alarak mikserle iyice çırpın. Kaynayınca karamelin üzerine direk dökün.
✔️ Keki hazırlayalım. Şekeri ve sütü mikserle 3-4 dakika çırpın. Ilık sütü, sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.A rdından kakaoyu, unu, vanilini ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Çok fazla olmadan karıştırın.
✔️ Hazırladığınız kek hamurunu kremanın üzerine direk dökün. Sulu kremanın içinde kaybolup gidebilir tedirgin olmayın:)
✔️ İçi su dolu fırın tepsisine kek kalıbını yerleştirin. (Kek hamuruna hiç su değmemesine dikkat edin)
✔️ 180 derece ortalama 45-50 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmesini kontrol edin.
✔️ Kekin üzerini kapatıp 1 gün mutlaka buzdolabında dinlendirin.
✔️ Ertesi gün bir borcamın içerisine kaynar su koyup kek kalıbını 2 dakika bekletin. Daha sonra kalıbı sudan çıkarıp ters çevirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Hayalimdeki Yemekler / Derleme: Sağlıkhaberciniz