Saray sarması, sultan sarması gibi isimlerle de anılıyor bu tatlı. Ben her gün yapsam hergün yenir, gerçekten çok lezzetli oluyor. Buzdolabında 5-6 gün durunca da hiç bozulmuyor. Misafire bir gün önceden hazırlandığı için oldukça pratik. Fırınla uğraştırmayan tatlılar her zaman favorimdir zaten:)
Siz de denemek isterseniz buyrun püf noktaları tarifine...
İBİZA TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
2 paket eti burçak bisküvi
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- Çilek
İBİZA TATLISI NASIL YAPILIR?
✔️ Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Bu sayede bisküviler daha iyi yapışaçaklar.
✔️ Bisküvileri rondodan geçirin ve tepsiye yayın. Düz bir şeyle iyice bastırın.
✔️ Muhallebisini yapalım. Tencereye kakaoyu, sütü, unu ve şekeri alıp güzelce karıştırın. Ocağın altını orta ateşe getirip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan çikolatayı da ekleyin, çikolata eriyene kadar karııştırın. Sıcakken bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökün. Her tarafına eşit bir şekilde yayın.
✔️ Oda sıcaklığına geldikten sonra streç filme sarıp buzdolabında 1 gün vaktiniz yoka 5-6 saat bekletin.
✔️ Krem şantiyi soğuk süt ile krema kıvamına getirin. Buzdolabından çıkardığınız muhallebinin üzerine eşit şekilde yayın.
✔️ Kısa kenarını ortadan ikiye bıcakla kesin. Uzun kenarını da 5 eşit parçaya bölün. Uç kısımlarına çilek, muz, damla çikolata koyabilirsiniz. Spatula yardımıyla alttan yuvarlayarak rulo yapın. Çok kolay rulo yapılıyor korkmayın. Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz. Üzerine antep fıstığı, çilek çok yakışıyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.