Biberli ekmekte olmazsa olmaz salçadır ve salçanız ne kadar kaliteliyse o kadar lezzetli ekmekleriniz olur. Taş fırının lezzetini tadan bilir ama biz bugün evlerde bu muhteşem lezzeti normal fırında yapacağız. Yine de pizza taşını vara taşın üzerinde de aynı lezzeti yakalarsınız aklınızda olsun.
Tek tek porsiyonluk yapılır normalde ama hiç uğraşmayayım tepside yapıp dileyim derseniz o da olur sonuçta önemli olan lezzeti.
BİBERLİ EKMEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 su bardağı çökelek
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
BİBERLİ EKMEK NASIL YAPILIR?
✔️ Hamuru hazırlayalım. Yoğurma kabına sütü, ııksütü, ılık suyu, sıvı yağı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve toz şekeri alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini örtüp 45 dakika mayalandırın.
✔️ İçini hazırlayalım. Soğanları incecik doğrayın. Tuzla ovup suyunu sıkın. Baharatları, salayı, çökeleği ilave edin. Azar azar zeytinyağı ilave ederek sürülebilir bir kıvam elde edin. Gerekirse zeytinyağı miktarını artırabilirsiniz.
✔️ Mayalanan hamuru 16 eşit bezeye ayırın. Tezgahta elle (un ve kullanmadan) hafif çay tabağı büyüklüğünde açın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı kadar iç harcından koyup kaşıkla hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Unutmadan ayranla falan değil sıcak sıcak çayla çok iyi gidiyor benden söylemesi:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın