Galeta unu kızartmalara çıtırlık veren, köftelerin dağılmasını önleyen, pek çoğumuzun artan ekmekleri değerlendirip yaptığı, şinitzelin olmazsa olmazı olan malzemelerdendir. Börekteki çıtırtısı bağımlılık yapar. Bugün ki böreğimiz galeta ununa bulanan mercimekli bir börek.
Hepimizin bildiği gibi yeşil mercimek tam bir şifa! Salatası, böreği, yemeği protein deposu adeta. Kıyma lezzetinde yiyenin etli sandığı bir börek oluyor. Hazır yufkadan yapılan bu pratik lezzetin yapımı da çok kolay.
Vakit kaybetmeden tarifimize geçelim.
HAZIR YUFKADAN MERCİMEKLİ BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
5 adet yufka
İç harcı için;
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yufkaların arasına sürmek için;
- 150 gr tereyağ
- 1 çay bardağı su
Bulamak için;
- 1 su bardağı galeta unu
HAZIR YUFKADAN MERCİMEKLİ BÖREK NASIL YAPILIR?
✔️ İç harcını hazırlayalım. Mercimeği yıkayıp küçük bir tencereye koyun. Üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın. Mercimekler yumuşayana kadar pişirip süzün. Tavaya yemeklik doğradığınız soğanları ve yağı koyup soteleyin. Mercimeği, tuzu ve baharatlarını da ilave edip ocağın altını kapatın. İç harcını soğumaya bırakın.
✔️ Tereyağını eritip içerisine su ekleyip onu da kenara bırakın.
✔️ Yufkayı tezgaha serin. Üzerine bolca sostan gezdirin. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. Tekrar sostan sürün. Yufkaları 12 eşit parçaya bölün Hazırladığınız iç harçtan uç kısmına koyup sigara böreği sarar gibi sarın.
✔️ Streç filmle sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin.
✔️ Börekleri önce suya sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Onceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın