Klasik Anne Tarifidir! Balon Gibi Şişip Puf Puf Kabaran Sütsüz Mayalı Pişi Tarifi ve Püf Noktaları

Pişi Türk Mutfağının sevilen hamur işlerindendir. Börek tadında olur, kahvaltıya çayın yanına her türlü iyi gider. Bugün size balon gibi şişen puf puf kabaran mayalı sütsüz pişi tarifi vereceğiz. Tüm püf noktalarıyla gelsin tarif...

Pişi yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Ben reçelle yemeyi seviyorum. Yanına da bir bardak çay oldu mu değmeyin keyfime. Sık sık yaparım zaten, mayalı tercih ediyorum dah agüzel kabarıyor ve yağ çekmiyorlar. Bugün siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denesin diye tarifini paylaşmak istedim.

İşte o lezzetli tarif...

PUF PUF KABARAN MAYALI SÜTSÜZ PİŞİ TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya(20 gram)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağına yakın un (Ele yapışacak hamur, kontrollü dökün)

PUF PUF KABARAN MAYALI PİŞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Derin bir kaba mayayı alın.

✔️ Üzerine toz şekeri ve ılık suyu koyup 10 dakika bekletin.

✔️ Tuzunu ekleyin. Yavaş yavaş ununu ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. 

✔️  Hamuru kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırın. 

✔️ Mayalanan hamuru tezgaha alın.  Elinizi yağlayıp minik minik bezeler yapın. Elinizi unlamayın kesinlikle. 

✔️ Bezelere elinizle bastırıp şekil verin. 

✔️ Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri