Elmalı kurabiye ile herkesin bir bağı var sanırım. Benim hiç bir zaman hayır diyemeyeceğim bir lezzet kendisi. Çayın yanına sık sık yapıyorum.
Elmalı kurabiyenin içi lokum gibi olduğundan piştikten sonra kapalı bir kapta saklanmamalı yoksa yumuşuyor aklınızda olsun. Eğer bu püf noktasına dikkat ederseniz bir hafta sonra bile aynı tazeliğini koruyor.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da bu enfes kurabiyeyi denemek isterse hemen tarifini veriyorum.
KUSURSUZ ELMALI KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı buğday nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için pudra şekeri
KUSURSUZ ELMALI KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ İç harcı hazırlayalım. Bunun için rendelediğiniz elmaları tavaya alın. Üzerine şekeri ekleyip ocağın altını açın. Orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca tereyağını ekleyip karıştırın. Soğuyunca tarçınını ve cevizini ekleyin.
✔️ Hamuru yoğuralım. Derin bir yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Ceviz büyüklüğünde hamurdan aldığınız bezeleri merdana ile açın. Bıçak ile yarısının kenar kısmına bıcakla çizikler atın. Alt kısma da elmalı harçtan koyup rulo yapın. İki kenarını hafif öne ay şeklinde kıvırın.
✔️ 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkarınca soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.