Ağızda eriyen harika bir kurabiye tarifi paylaşayacağım. Elmalı kurabiye bizim evin favori kurabiyesi. Dolapta elma bulan gelip yapalım der. Bugün de yine ısrarlara dayanamayıp yaptım, yapmışken de sizinle paylaşayım istedim.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurlarının da beğeneceğini umuyorum.
ELMALI KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 kahve fincanı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Elmalı harç için;
- 5 adet elma
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın .
ELMALI KURABİYE TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ İç harcını hazırlayalım soğusun. Bunun için elmaları soyup rendeleyin. Tavaya alıp üzerine şeker dökün ve elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca şeker ve tarçını ilave edip karıştırın. Kenara soğumaya bırakın.
✔️ Hamurun yapımına başlayalım. Bunun için tereyağını derin bir kaba alın. Oda sıcaklığında yumuşamış olması lazım. Un hariç diğer malzemeleri de koyup iyice karıştırın. Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ 10 dakika hamuru dinlendirin.
✔️ Hamuru 4 bezeye bölün.
✔️ Merdane ile açın. Bıcakla kesin. Geniş taraflarına hazırladığınız elmalı harctan koyup paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
✔️ Soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla pudra şekeri eleyin üzerlerine.
Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun.
Not: Pişen kurabiyeleri kesinlikle kapaklı bir kaba koymayın yumuşar.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.