Bu tatlı ağızda dağılıyor ve yiyenlerden hep tam puan alıyor. İçinde hurma yok ama tipi hurmaya benzediği için bu ismi almış. Sivas civarlarında sıkça yapılan bu lezzeti özelikle çayla deneyin. Tadına lezzetine doyamayacaksınız bizden söylemesi...
Hurma tatlısı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
Hamuru için;
- 2.5 su bardağı irmik
- 2 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kaç damla limon
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı toz şeker
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Üzerine fındık, antep fıstığı.
Hurma tatlısının yapılışına geçelim:
Şerbetini hazırlayalım. Tencereye suyu, şekeri ve bir dilim limonu koyup kaynamaya bırakın. 15 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına unu, irmiği, karbonatı (karbonatın üzerine limon suyu damlatın), yumurtayı, suyu ve şekeri ekleyip karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Gerekirse un ve irmik ilave edebilirsiniz. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurumuz hazır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp patates kesme aparatına yerleştirip bastırarak büyütün ve rulo yaparak şekil verin. (Aparatı hafif yağlarsanız daha kolay çıkıyor hamur)
Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın. Tenceredeki soğuk yağa tatlıların bi kısmını koyup ocağın altını yüksek ateşte açın ve her tarafını nar gibi kızartın. Kızaran tatlıyı soğuk şerbete atın.
Tatlılar şerbetini çekince üzerine antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Hayallerimin Mutfagi / Derleme: Sağlıkhaberciniz