Kıvamı Tam Tutuyor! Püf Noktalarıyla Somer Şef'ten Dillere Destan Analı Kızlı Tarifi

Çorbalar, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün sizlere yapılışı en zor çorbalardan biri olan meşhur Analı Kızlı tarifini vereceğiz. Gelin hep birlikte Analı Kızlı Çorba nasıl yapılır öğrenelim.

Analı Kızlıya çorba demek haksızlık oluyor sanki. Doyurucu, besleyici tam bir köfteli yemek aslında:)

Özellikle Adana, Malatya, Diyarbakır, Kahramanmaraş civarında yaygın yapılan yöresel bir yemek. Yapımı biraz uğraştırsa da sonucuna değiyor.

Bugün sizlere Tv8 kanalında yayınlanan fenomen yemek yarışması MasterChef’te Somer Sivrioğlu'nun Analı Kızlı tarifini sizinle paylaşacağız.

Siz de denemek isterseniz vakit kaybetmeden buyrun mutfağa...

ANALI KIZLI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 50 gr haşlanmış nohut
  • 400 gr kuzu kol
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 10 dal maydanoz,ince doğranmış
  • 1 limon suyu

İç Harcı;

  • 1 soğan
  • 1yemek kaşığı tereyağ
  • 150gr kuzu kıyması
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Dışı için;

  • 250 gr ince bulgur
  • 200 gr dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Servis aşamasında

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Taze nane

ANALI KIZLI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Soğanı ince ince doğrayın. Tavaya tereyağını koyup eritin. Soğanı ilave edip 3 dakika kadar soteleyin. Kuzu kıymayı ilave edip karıştırarak kavurun. Kalan tüm malzemeleri 125 ml suya karıştırıp kıymalı karışıma ilave edin.Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5 dakika pişirin.

✔️ Dış hamurunu yapalım. Tüm malzemeleri karıştırma kabuna alın. 45 ml ılık suyu azar azar ilave ederek elinizi ıslatarak macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Pinpon topu büyüklüğünde yuvarlayın. Topu avucunuzun içina alıp parmağınızla ortasına bastırarak çukur açın. Bu çukura 1 çay kaşığı kıymalı iç harçtan koyup yuvarlayıp top şekli verin. 16 adet büyük, 40 adet küçük toplar yapın.

✔️ Kuzu kolu sinirlerinden ve yağlarından ayırarak kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tereyağını tavaya alıp orta ateşte eritin. Zeytinyağını da ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları 5 dakika soteleyin. Biber salçasını da 1 dakika kavurun. Doğradığınız kuşbaşı eti ekleyip 2 dakika karıştırdıktan sonra 250 ml su ilave edip kaynamaya bırakın. Kısık ateşte 5 dakika pişirin.

✔️ Kuzu eti karışımına nohut, maydanoz, küçük topları ve büyük topları ekleyin kaynatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Limon suyunu ilave edin. Kuzu kuşbaşının üzerine anneler ve kızlarını dört servis köşesine bölün

✔️ Tavada tereyağını orta ateşte eritin. Kuru nane ve acı pulbiberi ekleyip 3dk kavurun. Bu tereyağlı karışımı analı kızlının üzerine döküp servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri