Tek başına bile yerken keyif veren pastırma; kuru fasülyede, paçanga böreğinde olmazsa olmazdır
Pasta kitabı yok satan, fotoğraflarıyla gözlere hitap eden CafeFeranando'unun pastırmalı patates salatası ise tam bi bomba. Şimdiye kadar niye aklımıza gelmemiş dedirtecek bu tarifi umarım siz de beğenirsiniz.
Kıtır Pastırmalı Patates Salatası için gerekli malzemeleri sıralayalım;
- 1 kilo patates
- 100 gram pastırma (incecik kesilmiş 20 dilim)
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 3 diş sarımsak
- 1/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı mayonez
- 2 çorba kaşığı kefir ya da yoğut
- 1 çorba kaşığı hardal
- 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydonoz
- 2 çay kaşığı üzüm sirkesi
- Deniz tuzu
- karabiber
Kıtır Pastımalı Patates Salatasının hemen yapılışına geçelim;
✔️ Patatesleri yıkayın. ve hafif diri olacak şekilde yumuşayana kadar haşlayın. Eğer haşlanırken bıçak batırdığınızda bıcak kolaya çıkıyosa pişmiştir.
✔️ Patırmaları 1 yemek kaşığı zeytinyağında kıtılaşana kadar tavada pişirin.
✔️ Sarımsağın üzerine tuz ekleyip ezin.
✔️ Karıştırma kabına sarımsağı, hardalı, sirkeyi koyup karıştırın. Ardından mayonezi, kefiri ve zeytinyağını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayalayın.
✔️ Soğuyan pastırmaları bıcakla doğayın.
✔️ Haşlanan patatesler ılıdıktan sona küp küp doğayın. (Eğer hala sıcaksa soğuk suyun içine koyup ılımasını sağlayın)
✔️ Patatesleri de hazırladığınız sosla hamanlayın. Pastımaların yarısını da ilave edip servis tabağınıza aktarın.
✔️ Geriye kalan pastırma ve maydonozları da üzerine serpip ılıkken soğutmadan servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: CafeFernando / Derleme: Sağlıkhaberciniz