Salepi aktarınızdan alabilirsiniz. Başlangıçta pahalı gelse de aldığınız 100 gr salep neredeyse size tüm kış yetecektir.
SALEP İÇİN MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 tatlı kaşığı toz sahlep (aktardan aldığınız gerçek salep)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker (Tatlı sevmiyorsanız biraz azaltabilirsiniz)
SALEPİN YAPILIŞI
- 1 litre sütü tencereye alın.
- Orta ateşte hafif ılıyana kadar bekleyin. Bu aşamada kaynamamasına dikkat edin'
- Başka bir kap içerisinde nişasta, şeker ve toz salebi karıştırın.
- Isınan süte hazırladığınız karışımı ekleyin ve durmadan karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dk daha kaynatın.
- Fincanlara paylaştırıp , arzu edersneiz üzerine toz tarçın koyarak sıcak servis edin
- Eğer hepsini tüketmeycekseniz kalan salep'i cam kavanoza koyup 2 gün içerisinde tüketebilirsiniz.
- Afiyet olsun!
Salep'in faydalarını ve hangi aşamalardan geçerek üretildiğini merak ediyorsanız "Kışın severek içtiğimiz salep, nasıl bir bitki ve nasıl yetiştirilir hiç merak ettiniz mi?" başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.