Kışın favori içeceklerinden salep'i evde denediniz mi? İşte size orjinal, doğal gerçek salep tarifi

Hazır toz salep'i bir kenara bırakın. Aktardan aldığınız 1 tatlı kaşığı salep ile 6 kişilik salep yapmaya ne dersiniz? İşte size hem sağlıklı, hem daha lezzetli, kıvamı tam tutan salep tarifi. Artık misafirleriniz sizden hep bunu isteyecek!

Salepi aktarınızdan alabilirsiniz. Başlangıçta pahalı gelse de aldığınız 100 gr salep neredeyse size tüm kış yetecektir. 

SALEP İÇİN MALZEMELER

  • 1 litre süt 
  • 1 tatlı kaşığı toz sahlep (aktardan aldığınız gerçek salep)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker (Tatlı sevmiyorsanız biraz azaltabilirsiniz)

SALEPİN YAPILIŞI

  • 1 litre sütü tencereye alın.
  • Orta ateşte hafif ılıyana kadar bekleyin. Bu aşamada kaynamamasına dikkat edin'
  • Başka bir kap içerisinde nişasta, şeker ve toz salebi karıştırın.
  • Isınan süte hazırladığınız karışımı ekleyin ve durmadan karıştırın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dk daha kaynatın.
  • Fincanlara paylaştırıp , arzu edersneiz üzerine toz tarçın koyarak sıcak servis edin
  • Eğer hepsini tüketmeycekseniz kalan salep'i cam kavanoza koyup 2 gün içerisinde tüketebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Salep'in faydalarını ve hangi aşamalardan geçerek üretildiğini merak ediyorsanız   "Kışın severek içtiğimiz salep, nasıl bir bitki ve nasıl yetiştirilir hiç merak ettiniz mi?" başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri