Kırmızı Et Tadında Mantarlı Güveç Tarifi

Mantar son derece faydalı bir yiyecektir. Bazı mantar türleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olduğu gibi aynı zamanda da en az kırmızı et kadar değerlidir.. Peki Mantarlı güveç nasıl yapılır? Şimdi tarifi vereceğiz

Küçüklüğümden beri güveç yemeklerini çok sevmişimdir. Genelde güveç yemekleri etle yapılıyor olsa da sebzelerle de yapılabilir :)

En sevdiğim güveç tarifi ise mantarlı güveçtir. Bu tarifi bir komşumdan öğrenmiştim. O gün bugün bu tarifi yapıyorum.

Şimdi sizlere son derece doyurucu ve pratik olan bu tarifimin yapılışı hakkında tüm bilgileri vereceğim. Şimdiden afiyet olsun :)

FIRINDA MANTARLI GÜVEÇ TARİFİ

Fırında Mantarlı Güveç Tarifinin Malzemeleri Neler?

  • 300 gr mantar
  • 4 dal taze soğan.
  • 1 tane kapya biber
  • 4 tane haşlanmış brokoli
  • 4 tane haşlanmış havuç
  • 1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı ile karabiber

Beşamel Sos İçin Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı ile tereyağı
  • 2 su bardağı ile süt
  • 2 yemek kaşığı ile un
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 1 çay kaşığı ile karabiber.

Fırında Mantarlı Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle zeytinyağını tavada kızdıralım ve mantarları güzelce ekleyelim. Mantarlar iyi bir şekilde sotelendikten daha sonra soğanı, biberi, brokoliyi ve havucu ekliyoruz. Güzelce harmanlayıp en son karabiberi ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Ardından üzerine bir beşamel sosu hazırlayalım. Sosumu yaparken öncelikle tereyağını eritelim ve sonrasında unumuzu ekleyelim. Hafif kokusu çıkana dek karıştıralım. Daha sonra sütümüzü ve karabiberi de ekleyip kıvam alana dek pişirelim. Sosu güveçlere koyduğunuz iç mantar harcının üzerine dökelim ve son olarak üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini koyalım. Daha önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirelim. Pişen Mantarlı güveci sevdiklerimize sıcak sıcak servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

Fırında Mantarlı Güveç Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Yanına salata ve pilav yaparak servis edebilirsiniz. Tatlı olarak da cevizli kadayıf tatlısı yapabilirsiniz. Dondurmanın eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri