MÜCEDDERE PİLAVI İÇİN MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
MÜCEDDERE PİLAVININ YAPILIŞI
- Yeşil mercimeği, salçayı, ve suyu tencereye alın. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Dikkat edin mercimekler dağılmasın.
Bazı cins yeşil mercimek daha geç pişebiliyor.Bulguru atmadan önce yaklaşık 2 su bardağı kadar suyun kalması gerekiyor, eğer su yeterli değilse kaynar su ilave edin. - Bulguru ilave edip suyunu iyice çektirin.
- Bir tencerede piyaz şeklinde doğradığınız soğanları (yemeklik de olabilir nasıl isterseniz) zeytinyağında kavurun. Direk pilavın içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın. Pul biber ilavesiyle enfes müceddere pilavınız hazır. Piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ÖNERİ
Kilise özgü küçük yeşil mercimek kullanılıyor. Bulamazsanız normal yeşil mercimekle de yapabilirsiniz.
Yanına turp, turşu, kuru soğan çok yakışır. Başka yemek yapmanıza gerek yok gayet doyurucu.