Kilis Mutfağı'ndan harika bir lezzet! Müceddere pilavı nasıl yapılır?

Kilis Mutfağı'na ait enfes bir pilav tarifimiz var! Her ne kadar mercimekli bulgur pilavına benzese de bol soğanlı olması lezzetine lezzet katıyor. Farklı lezzetler denemek istiyorsanız müceddere pilavına bir şans verin! İşte size nefis mi nefis: Müceddere pilavı tarifi!

MÜCEDDERE PİLAVI İÇİN MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

MÜCEDDERE PİLAVININ YAPILIŞI

  1. Yeşil mercimeği, salçayı, ve suyu tencereye alın. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Dikkat edin mercimekler dağılmasın.
    Bazı cins yeşil mercimek daha geç pişebiliyor.Bulguru atmadan önce yaklaşık 2 su bardağı kadar suyun kalması gerekiyor, eğer su yeterli değilse kaynar su ilave edin. 
  2. Bulguru  ilave edip suyunu iyice çektirin.  
  3. Bir tencerede piyaz şeklinde doğradığınız soğanları (yemeklik de olabilir nasıl isterseniz) zeytinyağında kavurun. Direk pilavın içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın. Pul biber ilavesiyle enfes müceddere pilavınız hazır. Piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

ÖNERİ

Kilise özgü küçük yeşil mercimek kullanılıyor. Bulamazsanız normal yeşil mercimekle de yapabilirsiniz.

Yanına turp, turşu, kuru soğan çok yakışır. Başka yemek yapmanıza gerek yok gayet doyurucu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri