Enfes Süzme Yoğurt Kızartması Ağız Sulandırıyor! Aşçılar Diyarından Meşhur Keş Kızartması Tarifi

Süzme yoğurdu hiç kızartarak denediniz mi? Süzme yoğurtun kurutulmasıyla yapılan keş, Bolu yöresine ait bir yoğurttur. Protein ve kalsiyum zengini olan bu tarifi çocuklar da çok seviyoor! İşte yoğurt kızartması,nam-ı değer Keş kızartması tarifi

Bugün sizleri, Bolu Mutfağı'nın meşhur lezzetiyle tanıştıracağız: Keş kızartması

Keş, süzme yoğurttan yapılan sert çökelek aslında. Mayalanan yoğurt bez torbaya veya süzgece koyulup üzerine ağırlıkla iyice süzdürülür. Un ile daha katı hale getirilip şekil verilir. Yemesi de yapması da çok keyiflidir.

Her ne kadar unutulmaya yüz tutmuşsa da keş kızartması bizim mutfakta sık sık yapılır. Çoluk çocuk çok severiz.

Siz de denemek isterseniz buyrun tarifimize...

KEŞ KIZARTMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 300 gr süzme yoğurt
  • 50 gr un
  • 1 yumurta

Kızartmak için çok az sıvı yağ

Keş Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Süzme yoğurdu, yumurtayı ve unu karıştırma kabında güzelce yoğurun. Dilerseniz pulbiber, karabiber, tuz ekleyebilirsiniz. Elinizi hafif yağlayarak yuvarlak köfte şeklini verin.

Yapışmaz tavayı ısıtın. Çok az yağ koyarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

Süzme yoğurt kızartması, yoğurt kızartması,

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri