Bugün sizleri, Bolu Mutfağı'nın meşhur lezzetiyle tanıştıracağız: Keş kızartması
Keş, süzme yoğurttan yapılan sert çökelek aslında. Mayalanan yoğurt bez torbaya veya süzgece koyulup üzerine ağırlıkla iyice süzdürülür. Un ile daha katı hale getirilip şekil verilir. Yemesi de yapması da çok keyiflidir.
Her ne kadar unutulmaya yüz tutmuşsa da keş kızartması bizim mutfakta sık sık yapılır. Çoluk çocuk çok severiz.
Siz de denemek isterseniz buyrun tarifimize...
KEŞ KIZARTMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 300 gr süzme yoğurt
- 50 gr un
- 1 yumurta
Kızartmak için çok az sıvı yağ
Keş Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Süzme yoğurdu, yumurtayı ve unu karıştırma kabında güzelce yoğurun. Dilerseniz pulbiber, karabiber, tuz ekleyebilirsiniz. Elinizi hafif yağlayarak yuvarlak köfte şeklini verin.
Yapışmaz tavayı ısıtın. Çok az yağ koyarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Süzme yoğurt kızartması, yoğurt kızartması,