Mercimek köftesi ince bulgur ve kırmızı mercimekle yapılan enfes bir lezzettir. Bugün sizlere yağda kızartılan tarifini vereceğiz. Üzerine ister sarımsaklı yoğurt döküp yağ mantısı gibi yiyin, ister bol salata ve ayranla tüketin harika oluyor.
MERCİMEK KÖFTESİ KIZARTMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 3-4 dal maydanoz
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvıyağ
MERCİMEK KÖFTESİ KIZARTMASI NASIL YAPILIR?
✔️ Mercimeği bol suda yıkayıp süzün ve tencereye alın. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın. Daha hızlı olsun istereniz düdüklü tencere de kullanabilirsiniz.
✔️ Sıvı yağda yemeklik doğradığınız kuru soğanları kavurun.
✔️ Mercimek soğuyunca içine yumurtayı, unu, tuzu, baharatları, kavrulmuş soğanı ekleyip güzelce yoğurun.
✔️ İstediğiniz şekilde köfteler yapıp servis tabağına yerleştirin. Vaktiniz varsa streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletebilirisiniz.
✔️ Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
✔️ Ayran ve bol salata ile ikram edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın