"Beni neşelendir" anlamına gelen Tiramisu, orjinalinde mascarpone peyniri ile yapılıyor. Bulamıyorsanız labne kullanın ama doğrusunu bilmekte fayda var:)
Bisküviyle yapıp kolaya kaçmayacağız, kekini de kendimiz yapacağız. Şimdiden kendinizi alkışlayın.
Neyse, ikram ettiğiniz kişilerden de tam not alacak tiramisu tarifimize geçelim.
TİRAMİSU TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 7 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 vanilya
- 1 paket mascarpone peyniri(200 gr) (Bulamıyorsanız labne de olur)
Keki ıslatmak için;
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Kakao
TİRAMİSU TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️KEKİ HAZIRLAYALIM: Bir kaba aldınız yumurta ve şekeri,mikser yardımıyla şeker eriyene ve köpük köpük olana kadar güzelce çırpın. Ardından diğer malzemeleri de eleyerek ilave edip kek hamurunu hazırlayın. Kelepçeli kalıbınızı tereyağı ile yağlayıp hamuru dökün. Kalıbınızı bir iki kez zemine hafif vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Böylece kekiniz daha güzel ve düzgün kabaracaktır. 170 derecede alt üst ayarda kontrollü pişirin.
✔️KREMASINI HAZIRLAYALIM: Tencereye sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri alıp sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edin. Muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca ocağın altını kapatın. Ilıyana kadar ara ara karıştırın ki muhallebinin üzeri kabuk bağlamasın. ılıyan muhallebiye mascarpone peynirini(ya da labne) ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
✔️KEKİ ISLATMAK İÇİN SOSU HAZIRLAYALIM: Şeker, kahve ve suyu bir kasede karıştırın.
✔️SON BULUŞMA AŞAMASI: Soğuyan keki ortadan ikiye ayırın. Kekin alt kısmını servis tabağına alın ve sosun yarısı ile kaşık yardımıyla ıslatın. Üzerine kremanın yarısını dökün. Diğer keki de üzerine yerleştirin. Aynı şekilde kalan sos ile keki ıslatın ve kremayı güzelce yayın. Süzgeç yardımıyla bolca kakao serpip dinlenmeye bırakın. Tercihen 1 gece dolapta bekletip servis edin. Afiyet olsun.
Tarifte 200 ml lik su bardağı kullanılmıştır.
26 cm bir kek kalıbı kullanabilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız.