Kebapçıların Yıldızı Kaşık Salatasını İftar Sofranıza Getirin İşte Ustasından Sulu Sulu Kaşık Salata Tarifi

Bu salata adından da anlaşıldığı gibi kaşıkla yeniyor. Kebapçılarda ayıla bayıla yediğiniz bu salatayı evde hazırlamanız da çok kolay. Baharatlar apayrı bir hale getiriyor salatayı. İşte lezzetli kaşık salata tarifi ve püf noktaları

Kaşık kaşık yemelere doyamayacağınız bir lezzeti sofralarınıza getirdik. Kesinlikle her sofraya yakışacak bir tarif.

İşte restoranlarda yediğiniz ve Küşlemeci Mehmet Ustadab aldığımız kaşık salata tarifi

Baştan söyleyelim malzemeler mümkün olduğunca küçük doğranacak, püf noktası o. Ve zeytinyağını dökünce bekletmeden servis edin.

KAŞIK SALATA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Gerekli Malzemeler

  • Marulun göbek kısmından 4-5 dal marul
  • 1 adet domates
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 4-3 dal maydanoz

Sosu İçin ;

  • 1 adet Domates
  • 2 diş sarımsak ya da küçük bir dal taze sarımsak
  • Çok az Su
  • Tuz, isot, kuru nane, toz biber, pul biber, kekik, karabiber, köfte baharatı, kimyon, sumak

Üzeri İçin ;

  • Nar Ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Çok az sirke

KAŞIK SALATA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Marulu ince ince doğrayın. Servis tabağına alın.

Domateslerin sap kısımlarını alıp ince ince doğrayın ve marulun üzerine yerleştirin.

Soğanların kabuğunu soyup ince yarım piyazlık şekilde doğrayın . Maydanozu da ince ince doğrayıp soğanlarla karıştırın ve domatesin üzerine koyun.


Sıra sorunda: Sosu için domatesi ve sarımsağı rondoda 2 dakika çekin. Ardından tüm baharatları ve azar azra su ile ayran kıvamında bir sos elde edin. Bu sostan iki kepçe salatanın üzerine dökün.

En son çok az zeytinyağı gezdirip karıştırmadan sadece kaşıkla düzeltip servis edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri