Akşam yemeğine şöyle pratik bir tarif arayanların sesini duyup geldik. Uzun uzun pişme süresine gerek bile duymayacağınız tavuk sote, tavuk sevmeyeni bile kendine hayran bırakıyor. Özellikle çalışanlar için işten gelince yapılabilecek en kolay yemek ünvanını alacak tavuk sotenin hemen tarifine geçelim.
Kebap lezzetinde tavuk sote için gerekli malzemeleri sıralayalım;
Bazlamalı kısım;
➞ 2 adet büyük boy bazlama
➞ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
➞ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurtlu kısım;
➞ 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
➞ 3 yemek kaşığı zeytinyağı
➞ 2-3 diş sarımsak
Tavuklu kısım;
➞ 700 gr piliç biftek
➞ 1 adet kuru soğan
➞ 5 diş sarımsak
➞ 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
➞ 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
➞ 1 küçük kavanoz domates rendesi (340 gr) (Kış için yaptığınız domates soslarını kullabilirsiniz, ya da 4 domatesi rendeleyebilirsiniz)
Üzeri için;
➞ 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kebap lezzetinde tavuk sote tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Bazlamaları küp küp doğrayın. Fırın tepsisine alıp toz biber ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. 150 derece fırında kızartın.
✔️ Süzme yoğurdu bir kaseye alın. Üzerine 3 diş incecik doğranmış sarımsağı, tuzu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Dilerseniz közlenmiş patlıcan da ekleyebilirsiniz.
✔️ Soğanı ince piyazlık doğrayın. Tavukları da julyen şeklinde doğrayın.
✔️ 1.5 yemek kaşığı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Yüksek ateşte, yağ iyice ısınınca soğanları ekleyip soteleyin. Sarımsağı ilave edin. Tavuğun yarısını ekeyip tavayı sallayarak tavuğun rengini dönünce kalanını da ekleyin ve karıştıra karıştıra pişirin.
✔️ Pişen tavuğa domates sosunu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısıp tuzu, karabiberi ekleyerek sosu iyice çekene kadar pişirin.
✔️ Sunum aşamasına geçelim. Çukur bir tabağın tabanına 1.5 yemek kaşığı kadar yoğurt ekleyin. Üzerine kıtır ekmekleri yerleştirin. Soslu tavuğu dökün. Üzerine eritilmiş kızgın tereyağı döküp maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Ustadan Al Tarifi / Derleme: Sağlıkhaberciniz