Mantarı etle ya da tavukla pişirmeyi daha çok seviyorum. Lezzetli oluyorlar. Bugün sizlere tencerede oldukça pratik ve kısık ateşte lokum gibi pişen bir et sote tarifi paylaşacağım. Mutlaka deneyin.
MANTARLI ET SOTE TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 500 gr dana kuşbaşı
- 500 gr mantar
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 15 adet arpacık soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 fiske karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
MANTARLI ET SOTE TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın.
✔️ Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
✔️ Sarımsakların ve arpacık soğanın kabuğunu soyun.
✔️ Mantarı temizleyip 4'e bölün. Etle aynı boyutta olsun kaybolmasın küçültmeyin.
✔️ Tencereyi ısıtın. Zeytinyağını ve tereyağını ekleyin. Yağ iyice ısınınca eti ilave edin. Eti mühürleme aşaması önemli. Tencerenin kapağını kapatmayın. Et suyunu salıp tekrar çekecektir. Et suyunu tamamen çekince mantarı ilave edip 3-4 dakika kavurun.
✔️ Sarımsakları ve arpacık soğanları da ilave edip kavurun. Bu aşamada tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.
✔️ Ardından salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Üzerine 1 su bardağı kadar kaynar su ilave edin.
✔️ Doğradığını biber ve domatesleri ekleyip 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
✔️ En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 15 dakika kaynatıp ocağın altını kapatabilirsiniz. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.