4-5 yıldır jalapone biberi marketlerde, pazarlarda görmeye başladık. Pilavların, et yemeklerinin yanına yakışan bu biberin turşusunun da müdavimleri çok. Rengi ve boyutları diğer biberlerden biraz farklı.
Rahatsız etmeyen bir acısı olduğu için çokça seviliyor.
Meksika'ya özgü olan Jalapeno Biber Turşusunu büyük marketlerde de çokça görüyoruz. Yapımı oldukça kolay olan bu turşuyu evde rahatlıkla yapabilirsiniz. İşte tam ölçülü tarif;
JALAPENO BİBER TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 adet yarım kiloluk kavanoz için;
- 400 gr. jalapeno biber
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 diş sarımsak
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tane hardal (İsteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı kadar nohut
JALAPENO BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️ Jalapeno biberleri halka halka doğrayın. Tohumlarını çıkarmayın
✔️ Kavanozun dibine nohutu ve hardalı koyun.
✔️ Sarımsakların kabuğunu soyup iri doğrayıp onu da ekleyin.
✔️ Doğradığınız biberleri kavanoza sıkı sıkı yerleştirin.
✔️ Üzerine tuzu, şekeri ve üzüm sirkesini dökün.
✔️ Kalan kısmı kaynar su ile doldurup kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
✔️ Kavanozun kapağı altta kalacak şekilde düz bir zemine koyun.
✔️ Soğuyana kadar bekleyin. Soğuyunca güneş almayan serin bir yere kaldırabilirsiniz.
✔️ 15 gün sonra turşuyu açıp yiyebilirsiniz.