Helva tadında enfes lezzetle tanıştırmak istiyorum sizi. Diğer şerbetli tatlılar gibi irmik, yumurta gibi malzemeler içermiyor, çok az malzemeyle ortaya harika bir tatlı çıkıyor. Bu tatlıyı servis ederken çok dikkatli olmanızda fayda var. Hemen dağılıyor, o yüzden spatula ile yavaşça servis edin.
Kaymakpare için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 200 gr kaymak
➞ 1 su bardağı sıvı yağ
➞ 3.5-4 su bardağı un
➞ Yarım paket kabartma tozu (isteğe bağlı)
Şerbeti;
➞ 2 su bardağı şeker
➞ 2.5 su bardağı su
➞ Bir dilim limon
Kaymakpare tarifinin yapılışına geçelim;
➞ Şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve limonu alıp kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
➞ Yoğurma kabına kaymağı ve sıvıyağını ekleyip macun olana kadar elinizle karıştırın. Kabartma tozunu ve unu ilave ederek pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edin.
➞ Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
➞ Fırın tepsisine yerleştirin.
➞ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
➞ Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gidince soğuyan şerbeti dökün.
➞ Mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
1 gece buzdolabında dinlendirin