Şerbetli tatlı severlere: 3 malzemeli kaymakpare tarifi ve püf noktaları

Türk Mutfağıda pek çok lezzetli şerbetli tatlı yer alır. Bugün yapımı kolay ve lezzetli bir şerbetli tatlı tarifimiz var. Helva seven herkes bu tatlıya bayılıyor. İşte çayın yanına ne yapsam diyenlere kaymakpare tarifi

Helva tadında enfes lezzetle tanıştırmak istiyorum sizi. Diğer şerbetli tatlılar gibi irmik, yumurta gibi malzemeler içermiyor, çok az malzemeyle ortaya harika bir tatlı çıkıyor. Bu tatlıyı servis ederken çok dikkatli olmanızda fayda var. Hemen dağılıyor, o yüzden spatula ile yavaşça servis edin.

Kaymakpare için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 200 gr kaymak
➞ 1 su bardağı sıvı yağ
➞ 3.5-4 su bardağı un
➞ Yarım paket kabartma tozu (isteğe bağlı)

Şerbeti;
➞ 2 su bardağı şeker
➞ 2.5 su bardağı su
➞ Bir dilim limon

Kaymakpare tarifinin yapılışına geçelim;
➞ Şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve limonu alıp kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
➞ Yoğurma kabına kaymağı ve sıvıyağını ekleyip macun olana kadar elinizle karıştırın. Kabartma tozunu ve unu ilave ederek pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edin.
➞ Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
➞ Fırın tepsisine yerleştirin.
➞ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
➞ Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gidince soğuyan şerbeti dökün.
➞ Mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

1 gece buzdolabında dinlendirin

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri