Kurabiyeler, Türk Mutfağının en sevilen atıştırmalıklarındandır. Günün hemen hemen her saati çayın kahvenin yanına eşlik eder.
Bugün sizlere yapımı son derece kolay olan ve yemelere doyamayacağınız bir tarif paylaşacağım: Yulaflı Fıstık Ezmeli Kurabiye
Fıstık ezmesini severim ama fındık kreması gibi kaşık kaşık yemem normalde. Evdeki fıstık ezmesini ne yapayım diye düşünürken bu tarifi yapmak aklıma geldi. Her daim listemde yapılacaklar vardır benim. Evdeki malzemelere o anki ruh halime göre denerim:) İtiraf etmeliyim ortaya bu kadar lezzetli bir kurabiye çıkacağını hayal bile etmemiştim. Orjinal tariften esinlenerek ufak tefek değişiklikler yaptım. O gün çat kapı gelen arkadaşlarım tadını sayıklamaya başladılar bile. Artık sık sık yaparım. Umarım siz de deneyip beğenirsiniz. Bir dahaki yaptığımda içerisine hindistan cevizi ve kakao da kullananacağım. Denemek isteyenlere fikir olsun.
Buyrun mutfağı fıstık ezmesi kokusuyla sarmaya...
YULAFLI FISTIK EZMELİ KURABİYE İÇİN NELER GEREKLİ?
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un (İstediğiniz unu kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı rondodan geçirilmiş yulaf ezmesi (Rondodan geçirin)
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 çay kaşığı vanilya özütü ( Bulamazsanız 1 paket vanilya kullanın)
Aralarına sürmek için fıstık ezmesi
YULAFLI FISTIK EZMELİ KURABİYE NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, fıstık ezmesini, şekeri ve vanilyayı alıp krema haline getirin.
✔️ Yumurtayı ekleyip çırpın.
✔️ Başka bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırıp karışıma yavaşça ilave edin.
✔️ Un haline getirdiğiniz yulafı da ekleyip güzelce yoğurun.
✔️ Şekil verip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 175 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 10-12 dakikada pişiyorlar.
✔️ Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. İki kurabiyenin arasına fıstık ezmesi sürüp sandviç gibi kapatın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın