Hindistan Cevizli, Karpuzlu Smoothie Tarifi

Şimdi tarifini vereceğimiz bu karpuzlu smoothie sahip olduğu kremsi yapısı ve içinde bulundurduğu hindindan cevizi sütünün verdiği aroma ile hem damağınızını şenlendirecek hem de kokusuyla sizi daha da iştahlandıracak

Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan hindistan cevizi sütü ile bambaşka tarifler yapılabiliyor. İşte bunlardan biride birazdan tarifini vereceğimiz karpuzlu smoothie tarifi. Hindistan cevizi sütü henüz bir çok markette bulunmasa da internetten online olarak kolaylıkla sipariş verilebiliyor.

Malzemeler

  • 2 su bardağı doğranmış çekirdekleri ayıklanmış karpuz
  • 1 adet küçük anamur muzu (yaklaşık 70 gr)
  • ¾ su bardağı taze çilek
  • ½ su bardağı şekersiz hindistan cevizi sütü
  • 2 çay kaşığı bal
  • ⅛ çay kaşığı tuz
  • Parşömen kağıdı

✔️ Küp küp dğranmış karpuzları parşömen kağıdı ile kaplı bir tepiye yayın ve tamamen donana kadar buzluğa alın. (en az 2 saat)

✔️ Eğer küçük anamur muzu bulamadıysanız muzunuzu yaklaşık 70 gr olacak şekilde bölüp ufak parçalara ayırın. Dondurulmuş karpuz, muz, çilek, hindistan cevizi sütü, bal ve tuzu miksere koyun. Tamamen pürüzsüz ve kremsi olana kadar yaklaşık 1 dakika işleyin. 2 bardaklık karpuzlu soomthieniz hazır. Dilerseniz karpuz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri