Bugün sizlerİ karpuzla yapılan mükemmel bir yaz içeceği ile tanıştıracağım. Kavurucu sıcaklarda bundan daha iyi bir içecek düşünemiyorum. Karpuz zaten hem su oranı yüksek hemde doğal şeker içeren bir meyve. Bu tarz içeceklere çok yakışıyor...
Slush, Buzlaş artık adına ne derseniz gerçekten lezzetli oluyor. Tek yapmanız gereken sulu sulu lezzetli olgun bir karpuz bulmak, onları parçalamak ve dondurmak. Gerisi 1 dakikalık iş...
KARPUZ SLUSH / KARPUZ BUZLAŞ TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 10 bardak çekirdeği alınmış karpuz küpleri (En az 24 saat dondurulmuş olmalı)
- 1 adet limonun suyu
- 2 dal nane
- 1.5 su bardağı içme suyu
- 1 kase buz
KARPUZ SLUSH / BUZLAŞ TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Karpuzu kesip çekirdeklerini ayırın. İri küpler halinde doğrayın.
✔️ Geniş bir kaba koyup kapalı bir şekilde buzluğa koyup dondurun. En az 24 saat donmuş olmalı.
✔️ Dondurulmuş karpuz parçalarını 3 dakika oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzu, limon suyunu, nane yapraklarını ve suyu mikserden hızlıca geçirip bardaklara paylaştırın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.