Pakistan, Hindistan ile komşu olduğu için yemek kültürleri benziyor. Bol baharatlı, etli, soslu yemekler seviliyor. Özellikle biber tozu, köri, zencefil, sarımsak, kişniş, kırmızı biber, karanfil ve tarçını çok kullanıyorlar.
Bugün sizlere Pakistan Mutfağından bol baharatlı kişnişli bir tarif vereceğiz: Pakistan usulü kuzu pirzola... Baharat severlerin beğeneceğini umuyoruz.
PAKİSTAN USULÜ KUZU PİRZOLA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 kilo kuzu pirzola
- 3 yeşil kakule bakla
- 1 siyah kakule bakla
- 2 defne yaprağı
- 1 tarçın çubuğu
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- 6 büyük soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil kökü
- 2 çay kaşığı kırmızı şili tozu (acı kırmızı biber)
- Yarım çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
PAKİSTAN USULÜ KUZU PİRZOLA TARİFİ NASIL YAPILIR
✔️ Tavayı ısıtın. Zeytinyağını ekleyin. Pirzolayı arkalı önlü 5 dakika kadar pişirin.
✔️ Yeşil kakule, siyah kakule, defne yaprağı, tarçın çubuğu ve kimyon tohumlarını yaklaşık 1 dakika karıştırın. Soğanı, sarımsak ve zencefil ekleyin.
✔️ Soğanı piyaz şeklinde doğrayıp altın kahverengi olana kadar karamelize edin. Şili tozu, zerdeçal ve tuzu ilave edip 1 dakik kadar kavurun.
✔️ Üzerine kızarttığınız pirzolayı, suyu, yemeklik doğranmış domatesi, ince ince doğranmış yeşil biberi de ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 40 dakikada tam kıvamında oluyor. Taze kişnişle süsleyerek servis yapın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.