Adının börek olduğuna bakmayın aslında Laz Böreği muhallebili bir şerbetli tatlı. Balığın arkasına da çok iyi gidiyor. Ben sık sık yapıyorum.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapsın diye paylaşayım dedim. Buyrun damakları çatlatmaya...
Tereğının kokusu mis gibi evinizi sarsın:)
BAKLAVALIK YUFKA İLE LAZ BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket baklavalık yufka
- 150 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı tozşeker
- 3,5 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Muhallebisi için;
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- Bir fiske karabiber
BAKLAVALIK YUFKA İLE LAZ BÖREĞİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Öncelikle tencereye şerbet için gerekli malzemeleri alıp kaynatın. Fokur fokur olunca 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Muhallebiyi pişirelim. Bunun için tencereye karabiber hariç tüm malzemeleri koyun ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişnice karabiber atıp ocağın altını kapatın. Ilımaya bırakın. Kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın.
✔️ Tereyağını hafif eritip kenara alın.
✔️ Baklavalık yufkanın yarısını kat kata aralarına tereyağ sürerek borcama döşeyin.
✔️ Ara kata gelince muhallebiyi dökün.
✔️ Aynı şekilde diğer kalan yufkaları da yağlayıp döşeyin.
✔️ Muhallebinin kalıp gibi tutup daha rahat dilimlenmesi için buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
✔️ Kalan tereyağını da üzerine bolca dökün. Kare kare dilimleyin.
✔️ 180 derecede üzeri kızaranca fırının üstünü kapatıp sadece alt konumunu açıp 20 dakika da altı iyice kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkınca 5 dakika sonra soğuyan şerbeti dökün.
✔️ Şerbet biraz çekince servis edebilirsiniz. Ilık da soğuk da çok güzel oluyor.
Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.