Kek denildiği zaman akan sular duranları hemen mutfağa alalım.
KALIPTA BOL SOSLU KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1.6 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 türk kahve fincanı şeker
- 1 türk fincanı sıvı yağ
- 80 gr sütlü çikolata
Dışı için; (İsteğe bağlı)
- 100 gr eritilmiş çikolata
KALIPTA BOL SOSLU KAKAOLU ISLAK KEK NASIL YAPILIR?
- Kek kalıbının her yerini tereyağı ile yağlayıp kenara alın.Buzdolabına kaldırın.
- Yumurtaları, toz şekeri karıştırma kabına alıp mikserle 3 dakika çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kakayu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek kısa süreli çırpıp kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Bu sırada üzeri çikolata sosu için sütü, kakaoyu, şekeri, sıvı yağı bir tencereye alıp fokurdayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca çikolatayı ekleyin. Üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğutun.
- Fırından çıkan keki 15 dakika ılıtın.
- Sert bir zeminde kalıbı bir kaç kez vurun ki yapışan yer varsa çıksın.
- Çöp şiş ya da bıçakla delikler açın ve ılıyan sosu dökün.
- Yaklaşık 1 saat keki bekletin.
- Daha sonra ters çevirip servis tabağına alın.
- Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolata dökebilirsiniz.
- Dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!