Biraz uğraştırıcı ama iki dakikada bitiyor emin olun. llk yaptığımda daha ben yanına kahve yapacaktım dediğimi hatırlıyorum:) Portakallar bitiyorken şu an aklıma geldi bir kere daha yapayım dedim. Siz de denemek isterseniz buyrun tarife...
ÇİKOLATALI PORTAKAL ÇUBUKLARI İÇİN MALZEMELER
- 2 tane büyük portakal
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 80 gr benmari usulü ertilmiş çikolata (Damak tadınıza göre sütlü, bitter hangisini tercih ederseniz onu kullanabilirsiniz)
- Yağlı kağıt
ÇİKOLATALI PORTAKAL ÇUBUKLARININ YAPILIŞI
✔️ Portakalları yıkayıp soyun.
✔️ Portakal kabuklarını 1 cm eninde uzunlamasına doğrayın.
✔️ Kabukların beyaz kısımlarını çıkarın.
✔️ Küçük bir tencereye su koyun. (İşinizi kolaylaştırmak için ısıtıcıyla ısıtıp dökebilirsiniz:))
✔️ Kabukları suya atıp 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra suyunu süzün.
✔️ tekrar su ekleyin yine 15 dakika kaynatın.Kaynadıktan sonra suyunu süzün.
✔️ Yarım su bardağı suyu ve yarım su bardağı şekeri tencerye ekleyip kabuklarla birlikte 30 kaynatın. Dibi tutmasın kontrollü olun.
✔️ Eğer hala suyu varsa süzün
✔️ Kabukları bir tepsiye dizip soğuk bir yerde 6-7 saat bekletin. Bu şekilde kabuklar sertleşecek ve çıtır çıtır kabuklarınız olacak.
✔️ Benmari usulü erttiğiniz çikolataya kabukların her birini batırıp çıkarın.
✔️ Kolaylık olması açısından yağlı kağıt serili bir yere çıkarırsanız daha iyi olur.
✔️ Portakal çubuklarını buzdolabında bekletip çikolatalar donunca servis edebilirsiniz.
Ek Bilgi
Portakal kabuğundaki acılığın gitmesi için 3 aşamalı olarak pişiriyoruz.
Öneri
Kahvenin yanına ikram edebilirsiniz. Dikkat edin bağımlılık yapabilir.