Kahvaltıya Ne Yapsam Diyenlere Tel Tel Dökülen Lezzeti Baş Döndüren Puf Puf Pastane Açması Tarifi

Fırından yeni çıkmış hamur işlerinden başı dönenlere lezzetli bir tarifimiz var. Bugün size tel tel ayrılan harika bir pastane açması tarifi vereceğiz. Yumuşacık puf uf oluyor. İşte tarifi...

Milletçe hamur işlerini çok seviyoruz. Kahvaltıda beş çayında yemekten de hiç bıkmıyoruz:)  Dışarıda yemek de sağlıklı değil. Biz de evde yapa yapa artık usta olduk resmen. Bu tarifte pastanalere taş çıkartacak cinsten emin olun. Bi deneyin hak verirsiniz.

PUF PUF PASTANE AÇMASI İÇİN NELER GEREKLİ?

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yumurta (2 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar oda sıcaklığında tereyağı
  • Aldığı kadar un

PUF PUF PASTANE AÇMASI NASIL YAPILIR?

✔️ Yaş mayayı derin bir kaba koyun. Üzerine şekeri ilave edin. Ilıttığınız süt ve suyu ekleyip 10 dakika bekletin. Un hariç diğer malzemeleri de koyup güzelce karıştırın. Azar azar un ilave edip ele yapışan cıvık bir hamur elde edin. Eğer fazla un koyarsanız yumuşak olmaz aman dikkat edin.

✔️ Hamuru 1 saat mayalamaya bırakın.

✔️ Minik bir kaseye sıvı yağ koyup hamur şekil verirken kullanın.Hamurdan parçalar alıp ince uzun şerit yapın. Düğüm atar gibi birbirine dolayıp birleştirin.

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Yumurtanın sarısına 1 çay kaşığı pekmez koyup karıştırın. Açmaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Üzerine haşhaş çok yakışıyor dökebilirsiniz.

✔️ Önceden ısıttığınız 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. 

✔️ Fırından çıkınca üzerine mutfak bezi kapatın pamuk gibi olur.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri