TEREYAĞLI YUMURTA EKMEK KIZARTMASI İÇİN MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 dilim ekmek
- 1 adet yumurta
Not: Kişi sayısına göre miktarları artırabilirsiniz.
TEREYAĞLI YUMURTA EKMEK KIZARTMASININ YAPILIŞI
- Yumurtayı güzelce çırpın
- Ekmeklerinizi dilimleyin ve ekmeklerin her iki tarafını da yumurtalara bulayın.
- Tavaya tereyağını alıp hafif eritelim. Dikkat edin kızarmasın.
- Yumurtaya buladığınız ekmekleri arkalı önlü, orta ateşte kızartalım.
- Sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
- Kahvaltı yanına peynir, zeytinle tercih edebilir, reçel, bal ile güzel bir şölene dönüştürebilirsiniz.