Mayasız yağ çekmeyen pişi için malzemeler
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı kadar un (ele yapışmayacak)
Kızartmak İçin;
- Sıvı yağ
Mayasız yağ çekmeyen pişinin yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri derin bir yoğurma kabına koyun. Güzelce karıştırın.
- Sırasıyla kabartma tozunu, azar azar unu ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Hamurun kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.
- Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
- Merdane yardımıyla tezgahı unlayarak açın.
- İstediğiniz kalıplarla şekil verin.
- Kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartın.
- Sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI
- Hamurun sert olmamasına özen gösterin. Yumuşak bir hamur pişinizin yumuşak olmasını sağlayacaktır.
- Pişilerinizi kızgın yağda orta ateşte kızartın, ocağın altını kısmayın.
- İsterseniz peynirli, patatesli iç hazırlayıp da yapabilirsiniz.