Bugün akşamları yemeğim olmadığında bile yaptığım kolay bir tarifi paylaşıyorum sizlerle. Belki sizde denemek istersiniz:)
Çılbır için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yoğurt (tercihen süzme yoğurt)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Çılbır tarifi
- Geniş bir tencereye su, tuz ve sirkeyi koyup kaynamaya bırakın.
- Su fokur fokur kaynarken yumurtaları birbirine değmeyecek şekilde tek tek kırın. Dikkat edin sarıları dağılmasın.
- Yumurtalar yavaş yavaş pişecektir. Bu esnada tavanın kapağı kapalı olsun.
Yaklaşık 7 dakika sonra yumurtalar pişecektir. Yumurtanın beyazının tam piştiğinden emin olun. Kevgirle sudan alabilirsiniz. Ben genellikle tavayı yan tutup fazla suyunu süzüyorum sonra kevgirle alıyorum. Hangisi kolayınıza giderse o şekilde yapın. Yumurtaları dağıtmayın yeterki:) - Yoğurdu güzelce çırpıp yumurtaların üzerine dökün.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızı toz biberle birlikte kavurup yoğurdun üzerine gezdirin.
- Pul biber döküp sıcak sıcak afiyetle yiyin. Sakın bekletmeyin:)
Öneriler
Sarımsaklı yoğurt da çok lezzetli olur.
Yanına kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.
Yumurtaları eklerken suyun kaynadığından emin olun.
Yumurtanın beyazı tam pişmeli.