PATATES KAYGANASI TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
2 adet patates, 1 adet yumurta, Çok az sıvı yağ, Tuz, Kırmızı biber, Karabiber
Patates kızartmalık patates olursa iyi olur.
PATATES KAYGANASI NASIL YAPILIR?
✔️ Patatesi soyun ve rendeleyin.
✔️ Patatesi tuzlayın, suyu çıkacaktır. Suyunu sıkıp patatesleri kenara ayırın.
✔️ Yumurtayı, baharatları ekleyin iyice harmanlayın. Ben elimle yoğuruyorum.
✔️ Yapışmaz bir tavayı (krep tavası olabilir) sıvı yağla çok az yağlayın.
✔️ Yağ ısınınca patatesleri tavaya eşit bir şekilde yayın.
✔️ Kısık ataşte alt tarafı kızarana kadar pişirin. Alt tarafı iyice kızarınca servis tabağı yardımıyla ters çevirin.
✔️ Tekrar tavayı çok az sıvı yağ ile yağlaıyın. Diğer tarafını da nar gibi kızaranakadar pişirin.
✔️ Bekletmeden dilimleyerek servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Rendelediğiniz patatese bolca tuz dökün.iyice harmanlayın.
Patates suyunu salacak
elinizle patatesi sıp suyunu çıkarın. Susus kısmını kullanacağız
üsrine yağ gezdirin, karabiber kırmızı toz biber 3 yumurta
elinizle güzelce karıştırın
5 patates
tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Orta ateşte ısıtın. Patatesinizi tavaya yayın. İnce bir şekilde yayın.
Alt tarafı kızarınca tavayı sallayın. Kenarlardan bıcakla kurtarıp servis tabağına ters çevirin.
Tekrar tabanınıhaff yağlayıp diğer tarafını da kızartın.