Kahvaltının Yıldızı Olmaya Aday Tarif Evdekiler Hayran Kalacak Tavada Patates Kayganası Tarifi

Patates ve yumurta kahvaltılarda sıkça tüketilen yiyeceklerdendir. Bugün sizlere tavada patates kayganası tarifi vereceğiz. Oldukça pratik ve lezzetli bu tarifi mutlaka deneyin.

PATATES KAYGANASI TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

2 adet patates, 1 adet yumurta,  Çok az sıvı yağ, Tuz, Kırmızı biber, Karabiber

Patates kızartmalık patates olursa iyi olur. 

PATATES KAYGANASI NASIL YAPILIR?

✔️ Patatesi soyun ve rendeleyin. 

✔️ Patatesi tuzlayın, suyu çıkacaktır. Suyunu sıkıp patatesleri kenara ayırın. 

✔️ Yumurtayı, baharatları ekleyin iyice harmanlayın. Ben elimle yoğuruyorum.

✔️ Yapışmaz bir tavayı (krep tavası olabilir) sıvı yağla çok az yağlayın.

✔️ Yağ ısınınca patatesleri tavaya eşit bir şekilde yayın. 

✔️ Kısık ataşte alt tarafı kızarana kadar pişirin. Alt tarafı iyice kızarınca servis tabağı yardımıyla ters çevirin.

✔️  Tekrar tavayı çok az sıvı yağ ile yağlaıyın. Diğer tarafını da nar gibi kızaranakadar pişirin.

✔️  Bekletmeden dilimleyerek servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.


Rendelediğiniz patatese  bolca tuz dökün.iyice harmanlayın. 
Patates suyunu salacak
elinizle patatesi sıp suyunu çıkarın. Susus kısmını kullanacağız 
üsrine yağ gezdirin, karabiber kırmızı toz biber 3 yumurta 
elinizle güzelce karıştırın 

5 patates 

tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Orta ateşte ısıtın. Patatesinizi tavaya yayın. İnce bir şekilde yayın. 

Alt tarafı kızarınca tavayı sallayın. Kenarlardan bıcakla kurtarıp servis tabağına ters çevirin.
Tekrar tabanınıhaff yağlayıp diğer tarafını da kızartın. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri