Malzemeler :
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı su
- 2 su bardağına yakın un
İç harcı için :
- 220 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta akı ve sarısı
- Maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için :
- Dilimlenmiş domates
Yapılışı :
Öncelikle hamuru için 125 gram tereyağı, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı su, 2 su bardağına yakın unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Elinizle yoğurun ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Hazırlanan hamurun üzerini kapatın ve biraz dinlendirin. Bu esnada üzeri için kaşar peynirini rendeleyin. 1 adet yumurtanın sarısını ve akını ayırın. 220 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta akı, maydanoz, karabiber, pul biber harç malzemelerini bir kase içerisinde karıştırın.
Karışan malzemeleri bir kenara alın. Dinlenen hamuru pişirme kağıdı üzerine alın. Orta kalınlıkta açın. Kenar kısımlarından düzelterek yuvarlak bir form verin. Hamurun üzerine harcı yayın. Hamuru kenarlarından yukarıya doğru kıvırın. Yukarıya kıvırdığınız kısımlarına yumurta sarısı sürün. Harcın üzerine yarım santim kalınlığında domates dilimlerini dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.