Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yağ Çekmeyen Pufidik Sütlü Mayalı Pişi Tarifi

Hamur kızartması pişi kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerindendir. Yediden yetmişe hepimiz severek yiyoruz. Sütlü, puf puf, yağ çekmeyen pişi yapmak isteyenlere tüm püf noktalarını vereceğiz.

Pişiyi hamur kızartmasını kahvaltılarda çok severek tüketiyoruz. Yağ çekmeyen, puf puf kabaran pişi özellikle pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi bizde. Reçelle, domatesle, peynirle bir de bir bardak çayla enfes gidiyor.

Eğer vaktim varsa mayalı olanı tercih ediyorum. Sütlü yaptığım pişiler yağ çekmiyor puf puf kabarıyor. Bugün yine pişi yoğururken sizle de paylaşmak istedim..

İşte buyrun damakları çatlatmaya...

SÜTLÜ MAYALI PİŞİ TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • Yarım paket yaş maya (10 gram)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağına yakın un (Ele yapışacak bir hamur olmalı, kontrollü dökün)

SÜTLÜ MAYALI PİŞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Derin bir kaba mayayı alın.

✔️ Üzerine toz şekeri ve ılık sütü koyup 10 dakika bekletin.

✔️ Yavaş yavaş un ilave edin.

✔️ Tuzunu ilave edin. (Tuzu direk mayayla temiz ettirmemek için unu ekledik önden)

✔️ Unu azar azar ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.  

✔️  Hamuru kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırın. 

✔️ Pişi yaparken elimizi sık sık yağlayacağız bunun için küçük bir kaseye sıvı yağ koyun. Elinizi yağlayıp mayalanan hamuru tezgaha alın. Minik minik bezeler yapın. Un kullanmıyoruz bu süreçlerde hiç. 

✔️ Bezelere elinizle bastırıp şekil verin. 

✔️ Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri