Gaziantep'te her öğün yenen efsane lezzetle tanıştırmak istiyorum sizi. Tek kötü tarafı bekletmeden yemek sanırım. Kısa sürede bulgur şişiyor. Onun dışında kahvaltıda bile yiyebilirsiniz. Kışın bol bol kahvaltıya da yapın. Yanında kütür kütür turşu ile tadına doyulmaz.
KIYMALI SİMİT AŞI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1.5 su bardağı köftelik ince bulgur
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 2.5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 8 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
KIYMALI SİMİT AŞI NASIL YAPILIR?
✔️ Tavayı ısıtın. Isınan tavaya kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın. Ara ara karıştın ki dibi tutmasın.
✔️ Kavrulan kıymaya, yemeklik doğradığınız soğanın yarısını ilave edip kavurmaya devam edin.
✔️ Zeytinyağını, salçaları, pul biberleri ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
✔️ En son tuzu ve ılık suyu da ilave edin.
✔️ Fokur okur kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
✔️ Bu arada başka bir tavada tereyağını eritip kalan soğanları ilave edip karamelize edin. Soğanların iyice kahverengiye dönmesi gerekiyor.
✔️ Kıvam alan sulu kuymaya bulguru ilave edip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.Kıvamı pilavdan sulu, çorbadan koyu olacak
✔️ Karamelize olan soğanları da ekleyip karıştırıp bekletmeden servis edin.
Yanında turşu mutlaka olsun:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.