Çocukken en çok keyif alarak yediğimiz şey sanırım anne köftesiydi. Yanında çıtır çıtır kızaran patatesle nasıl da güzel giderdi. Şimdi onlarca çeşit köfte tarifi biliyoruz ve yapıyoruz ama annemizin yaptığı o klasik köftenin yerini hiç biri tutmuyor. Kokusu bile bizi çocukluğumuza götüren o köftelerin tarifini sizler için hazırladık.
Öncelikle köftenin yumuşak ve lezzeti olması için ne yapmalıyım? sorusuna cevap verelim.
- Doğru et seçimi önemli. Tamamen yağsız bir et lezzetsiz olacaktır. Kasabınızdan orta yağlı köftelik kıyma isteyin.
- İncecik doğranmış maydanoz taze bir lezzet katacaktır.
- Soğanlarını rendeleyin, dişe dokunan köfteler hiç lezzetli olmaz.
- Galeta yerine, kurumuş ekmekleri değerlendirin
- Malzemelerin soğuk olması önemli
- Köfteleri en az 10 dakika yoğurun.
- Köfteleri buzdolabında dinlendirmeyi ihmal etmeyin.
- Çok fazla kurutmayın.
YUMUŞACIK ANNE KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 orta boy soğan
- 3 dilim kurumuş ekmek (3 yemek kaşığı galeta unu)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 5-6 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
YUMUŞACIK ANNE KÖFTESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
✔️ Maydanozu ince ince doğrayın.
✔️ Diğer tüm malzemelerle birlikte 10 dakika yoğurun.
✔️ Yoğurduğunuz köfteyi streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
✔️ Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yassı şekil verip geniş bir tabağa alın. Üzerini tekrar streç filmle sarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
✔️ Tavada kızgın yağda (az) arkalı önlü kurutmadan kızartın. Dilerseniz ızgarada da pişirebilirsiniz.
Yanına kızarmış patates, mevsim salatası ve pilavla harika bir akşam yemeği menüsü olabilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın