Mangal yapmayı özleyenler bu tarife bayılacak. Yiyenler mest oluyor, tarif istiyor. Tarif bizden denemesi sizden! İşte ızgara tadında nefis tavuk tarifi ve tüm püf noktaları...
TAVADA IZGARA LEZZETİNDE TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet tavuk göğsu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Damak tadınıza göre tuz, pulbiber, kırmızı toz biber, zerdeçal, köri, kekik
TAVADA IZGARA LEZZETİNDE TAVUK GÖĞSÜ NASIL YAPILIR?
- Tavukları imkanınız varsa kasaptan alırken şinitzel şeklinde hazırlatın. İmkannız yoksa da evde bıçakla ince olacak şekilde kesin.
- Her bir ince tavuğun üzerinde bıçakla çizikler atın, bu sayede daha kolay pişeceklerdir.
- Geniş bir kapta yoğurdu, suyu, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve baharatları harmanlayın.
- Her bir tavukları soslayın.
- Üzerini streç filmle kapatıp 1 gece (vaktiniz yoksa en az 4 saat) buzdolabında dinlendirin.
- Döküm tavayı 15 dakika ısıtın.
- Isınan tavaya tavuk gögsünü alıp bir tarafı kızarınca çevirin.Hemen çevirirseniz yapışır.
- İki tarafı da kızarınca 3-4 defa arkalı önlü çevire çevire pişirin. Toplam 10 dakika gibi bir sürede lokum gibi pişeceklerdir. Daha uzun pişirirseniz kurur.
- Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun!