İtalyan Mutfağından Yemelere Doyum Olmayan Lezzet Fışkıran Porsiyonluk Lazanya Tarifi

Akşama ne yapsam diyenlere yapımı göz ve damak zevkinizi zirveye çıkaracak harika bir yemek tarifi vereceğiz. İşte size porsiyonluk lazanya tarifi

Bizim evin en sevilen yemeklerinden biri lazanya. Hem sunumu hem lezzeti efsane gerçekten. Porsiyonluk olması ayrı güzel. Yapımı biraz zahmetli gibi görünse de zor değil esasen. 

Lafı uzatmadan hemen tarife geçelim.

BEŞAMEL SOSLU PORSİYONLUK LAZANYA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Haşlanan cins lazanya
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Bolonez icin:

  • 300 gr kiyma
  • 1 kuru sogan
  • 3-4 yemek kasigi siviyag
  • 1 dis sarimsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 adet domates 
  • 3 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kirmizi toz biber

Besamel sosu icin

  • 1 yemek kasigi tereyağı
  • 1 yemek kasigi un
  • 1 paket krema
  • Kivami ayarlamak icin biraz süt 

BEŞAMEL SOSLU PORSİYONLUK LAZANYA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️  Tavayı ocağa koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı koyup soteleyin. Kıymayı ilave edip karıştıra karıştıra kıymayı kavurun. Suyu iyice çektikten sonra ince ince doğradığınız biberleri ve ince doğradığınız sarımsağı ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin.   Salçayı yarım çay bardağı su ile sulandırıp ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.  Fokur okur kaynayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatın

✔️  Kaynayan suyun içine lazanyaları koyup 10 dakika haşlayın. Pişen lazanyaları, süzüp soğuk sudan geçirin.

✔️  Beşamel sosu yapmaya başlayalım. Tereyağını tencereye koyup eritin.Unu ilave edip kavurun. Azar azar krema ilave edip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Tuzunu ilave edin. Çok az da süt ekleyere hafif akışkan krema kıvamda olmasını sağlayın.

✔️  Tezgaha lazanyanın birini alın. Üzerine beşamel sostan güzelce yayın. Kıymalı sostan dökün. Rendelenmiş kaşar peynirde serpip rulo yapın.

✔️  Hafif yağladığınız fırın kabına dizin.

✔️  Rulo lazanyaların üzerine bir tatlı kaşığı beşamel sosu dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri de koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

✔️  Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri