Bizim evde ıspanağı en çok bu şekilde seviyor çocuklar. Aslında içi pişmiyor ama hiç çiğ kokusu gelmiyor. Benim içinde hazırlaması çok zahmetsiz o yüzden severek yapıyorum:)
Siz de yaptığınızda bayılarak yiyeceğinizden eminim. Mutlaka deneyin.
ÇİĞ ISPANAKTAN ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 6 adet yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz şeker
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe soda
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için 1 adet yumurta
ÇİĞ ISPANAKTAN ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için ıspanakları güzelce ayıklayıp yıkayın. Suyu süzüldükten sonra ince ince doğrayın. Ben bazen akşamdan yıkayıp süzüyorum. Kupkuru oluyor sabaha ıspanaklar. Ispanakları bir kaba alın. Üzerine yemeklik doğradığınız kuru soğanı, şekeri, tuzu, karabiberi, zeytinyağını, biberini ekleyip çok zedelemeden karıştırın. İç harcımız hazır.
✔️ Sosu için gerekli tüm malzemeleri derin bir kasede çırpıp onu da kenara ayırın.
✔️ Fırın tepsisinin tabanını sıvıyağla yağlayın. İlk yufkayı tepsinin tabanına yayın. Sos sürmeden ikinci yufkayı da büzerek yayın ve 1.5 kepçe kadar her yerini güzelce soslayın. Tekrar 3.yufkayı büzerek yerleştirin tekrar sostan sürün. Ispanaklı harçı eşit bir şekilde yerleştirin. Diğer katı da aynı şekilde yerleştirin.
✔️ Kalan sosa 1 adet yumurta kırıp çırpın böreğin üzerine sürün.
✔️ 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 1 saatte nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkan böreği 15 dk dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.