Ispanak besin değeri yüksek sebzelerden. Bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içeren Ispanak göz sağlığından, kalp hastalığına her derde deva adeta. Mutfaklardan eksik etmemek lazım.
Yakın zamanda keşfettiğim bir tarifi paylaşacağım sizlerle.
Fark ettirmeden küçüğe büyüğe ıspanak yedirten tarif bu bizim evde. Hem zahmetsiz hem süper lezzetli bu çorbayı mutlaka deneyin.
ET SULU ERİŞTELİ ISPANAK ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 200 gr kadar ıspanak yaprağı
- Bir kahve fincanı erişte
- 1 litre su
- 1 çay bardağı et suyu
Terbiyesi için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
ET SULU ERİŞTELİ ISPANAK ÇORBASI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Ispanakları güzelce tek tek yıkayın. Süzgeçte süzüp ince ince doğrayın.
✔️ Tencereye sıvıyağı alın.
✔️ Yemeklik doğradığınız soğanı da ekleyip soğanlar pembeleşene kadar soteleyin.
✔️ Doğranmış ıspanakları da ilave edip ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar 3-4 dakika kavurun.
✔️ Ardından kaynamış suyu ve et suyunu dökün.
✔️ Tuzunu ilave edin.
✔️ Buarada ayrı bir kasede yoğurdu, unu ve yumurtayı güzelce çırpın. Ispanaklı çorbanın suyundan 1 kepçe alıp terbiyeye ekleyin.
✔️ Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Bir taraftan da sürekli karıştırın.
✔️ 5 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.
✔️ Küçük bir tavada tereyağını eritip pul biberler 1 dakika çevirin. Çorbaların üzerine gezdirin.
✔️ Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.