Tart hep tatlı olur diyenlere gelsin bu tarif. Gerçekten efsane. Hem doyurucu hem lezzetli bir deneyen yıllarca yapmaya gebe:) Beşamel sos ve ıspanak birbirine çok yakışıyor zaten. Lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim.
BEŞAMEL SOSLI ISPANAKLI TART İÇİN NELER GEREKLİ?
Hamuru için;
- 250 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Yarım kg ıspanak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
- Tuz, karabiber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
BEŞAMEL SOSLI ISPANAKLI TART NASIL YAPILIR?
✔️ Tart hamurunu hazırlayalım. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını derin bir kaba alın. Kabartma tozunu, sütü ve tuzu ilave edin. Azar azar un ilave ederek çok sert olmayan bir tart hamuru elde edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
✔️ Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayın ve süzün. İnce ince doğrayın. Tavaya sıvı yağı koyup ıspanakları yüksek ateşte kavurun. Suyu çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
✔️ Tereyağını ocağa koyun. Hafif eriyince unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Ocağın altını kapatınca kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın. Kavrulan ıspanağa hazırladığınız beşamal sosunu dökün. İç harcımız hazır.
✔️ Hamurun üçte ikisini oklava ile tart kalıbınız boyutunda açın ve kalıba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç harcınızdan yayın. Kalan hamuru da istediğiniz gibi süsleyin. Ben kafes gibi yapıyorum.
✔️ Yumurta sarısının içine çok az sıvı yağ koyup küçük bir kasede karıştırın. Fırça yardımıyla her yerine sürün.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.