Kuru incirle hazırlanan pek çok tarif var. İçlerinde en beğendiğim ise muhallebili olanı. Tam da günlere, akşam çaya gelen misafirlere yapmalık diyebilirim. Acaba nasıl olur diye düşünüyorsanız tereddüt etmeden gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Bu muhallebi o kadar lezzetli ki yaptığım tüm yaş pastaların baş kahramanı. Bir kere tadınca sizin de vazgeçilmeziniz olacak eminim.
İNCİRLİ MUHALLEBİLİ PASTA
Keki için;
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 8 adet kuru incir
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
Şerbeti için;
- 1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe tarzı)
- 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
Muhallebisi için;
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1,5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 paket toz krem şanti (piştikten sonra eklenecek)
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Yapılışı
- Kuru incirleri bir kaseye koyun. Üzeri gececek kadar su ekleyip 10 dakika bekletin. Eğer kuru incirleriniz kolayca doğranabiliyorsa bu aşamayı atlayın.
- İncirleri minik minik doğrayın.
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
- Eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edin.Kısa süreli mikserle karıştırın.
- İri doğranmış cevizleri, minik minik doğradığınız incirleri ilave edip kaşıkla karıştırın. Bu aşamada mikser kullanmayın.
- Borcam tepsinin tabanını tereyağıyla yağlayın.
- Hazırladığınız kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar kontrollü pişirin.
- Keki ılımaya bırakın.
- Bu arada bir kasede şekeri, kahveyi ve ılık suyu karıştırın. (Kaynatma vs yok)
- Hazırladığınız şerbeti ılık keke kaşıkla eşit bir şekilde dökün.
- Muhallebi için tencereye sütü, şekeri, unu, ve nişastayı ekleyip karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca tereyağını ilave edip hızlı hızlı karıştırın. Ilıyınca toz krem şantiyi ekleyip mikserle 2 dakika kadar çırpın. Soğuyana kadar ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Muhallebi ılıyınca kekin üzerine yayıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin.
- Üzerine bolca hindistan cevizi döküp dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!