İnanmazsınız Ama Hem Lor Peynirli Hem Şerbetli Enfes Bir Lezzet! Baklava Yufkasından Mis Gibi Girit Usulü Lor Tatlısı Tarifi

Girit Mutfağı zengin bir yemek kültürüne sahip. Bugün sizlere baklava yufkasından mis gibi Girit Usulü Lor Tatlısı tarifi vereceğiz. Üstelik çok pratik ve bir okadar lezzetli. Bir yiyen bir daha istiyor...

Lor peyniri ile şerbetli tatlı olurmu diyenlerdenseniz bu lezzeti henüz tatmamışsınız demektir. Ben ilk yaptığımda ölçüleri yarıya indirip yapmıştım, nolur nolmaz diye. Gerçekten çok beğendim. Ara ara yapıp afiyetle yiyoruz. 

Bu tarif Giritli bir arkadaşımın anneannesinin. Tabi o baklava hamuruyla yapmıyor ama biz kolayına kaçıp hazır baklava yufkasıyla yapıyoruz. 

GİRİT USULÜ LOR TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 paket baklava yufkası
  • 500 gram lor peyniri
  • 200 gram tereyağı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon suyu

Üzeri İçin:

  • Tarçın (Ben cevizli seviyorum ama normalde tarçınla servis ediyorlar)

 GİRİT USULÜ LOR TATLISI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️  Öncelikli olarak şerbetini hazırlayın. Bunun için tencereye şekeri ve suyu koyun. Kaynadıktan 10 dakika sonra 1 limonu sıkıp 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.

✔️ Tereyağını tavaya koyup eritin.

✔️ Baklava yufkasını tezgaha çıkarın. Kurumaması için üzerine bir mutfak bezi koyun.

✔️ Baklava yufkasından bir tane tezgaha alın. Fırça yardımıyla üzerine tereyağından sürün. İkinci yufkayı üzerine serin yağlayın. Üçüncü yufkayı da serip yakladıktan sonra yufkanın kenarına lor peyniri yerleştirin. Rulo yapıp iki parmak genişliğinde kesin. 

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

✔️ Tepsi dolana kadar diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

✔️ Fırından çıkan tatlılara 10 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.

✔️ Tatlı şerbetini çektikten sonra üzerine tarçın serperek servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri