Ramazanın sonuna doğru yaklaştığımız bu günlerde Saglikhaberciniz okurları için yine beğeneceğinizi düşündüğümüz güzel iftar menüsünü hazırladık;
İşte günün menüsü;
- Fırında Çıtır Tavuk Kanat
- Arpa Şehriye Pilavı
- Coleslaw Salata (kfc'nin Meşhur Salatası)
- Kahveli Sufle
Ana yemeğimizle başlayalım.
FIRINDA ÇITIR TAVUK KANAT
Gerekli Malzemeler
- 1 paket tavuk kanat
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatil kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Tarif: Kanat hariç tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın. Kanatları yıkayıp süzün. Kanatları arkalı önlü bu sosa bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 200 derece nar gibi kızarana kadar pişirin.
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı kaynar su (Varsa bi kısmını et suyu kullanın)
Tarif: Sıvı yağı tencereye alın. Hafif ısınınca şehriyeyi ekleyip güzelce kavurun. Tereyağını ekleyip 1 dakika daha kavurup kaynamış suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp ocağın altını kısın. Suyunu şekince ocağın altını kapatıp 15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. (Dilerseniz minik doğranmış maydanozlarla süsleyin)
COLESLAW SALATA (KFC'nin Meşhur Salatası)
2 adet havucu rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Eşit miktarlarda olacak şekilde bir miktar beyaz lahanayı ince ince doğrayın. 1 küçük soğanı piyaz şeklinde doğrayın.Derin bir kapta 1 tatlı kaşığı silme tuz ve 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile güzelce ovun. Bu şekilde lahanaların iyice yumuşamasını sağlayın. Ne kadar ovarsanız o kadar güzel olur. 2 yemek kaşığı zeytinyağını, yarım limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı şekeri ve 4 yemek kaşığı mayonezi de ekleyip güzelce harmanlayın. Çok az da karabiber döktünüz mü servis tabağına alabilirsiniz.
KAHVELİ SUFLE
Gerekli Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 100 gr bitter çikolata
- 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
Tarif: Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın. Yumurtanın beyazlarını ve sarısını ayırın. Yumurtanın sarısını şekerle birlikte çırpın. Yumurta beyazını bir tutam tuz ile kar gibi bembeyaz olana kadar mikserle çırpın. Çikolata karışımını yumurta sarısına ilave edip bir güzel karıştırın. Unu ve kahveyi de ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta beyazını 3 seferde karışıma yedirin. Sufle kalıplarını yağlayın.Eğer kalıbınız yoksa güveç kapları da olur. Kalıplara bir tutam şeker döküp harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 7-8 dakika pişirin. Afiyet olsun.