"Tam kapanma" sürecinde evlerden çıkamayacağız malum. Moralimizi bozmayıp güzel sofralar hazırlayalım yine. Geçecek bu günler:(
İşte günün menüsü;
- Mercimak Çorbası
- Arnavut Ciğeri
- Soğan PiyazI
- Revani
Önce içimizi ısıtalım.Çorbamızı yapalım.
LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI
Gerekli Malzemeler;
- 1 su bardagi kırmızı mercimek
- 1 orta boy soğan
- 1 küçük boy patates
- 1 su bardağı et suyu
- 7 su bardağı su (Sıcak su kullanırsanız çorbanız daha kısa sürede hazır olur)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım limon
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tarif: Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyup kavurun. Patatesi rendeleyin ve soğana ekleyip kavurmaya devam edin. Bu arada mercimeği suda güzelce yıkayıp süzün ve patatese ekleyip 1-2 dk daha kavurun. Et suyunu, suyunu, baharatları ve tuzu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Düdüklünün buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısıp 7 dk pişirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ile kavurup servis esnasında gezdirin.
ARNAVUT CİĞERİ
Gerekli Malzemeler;
- 500 g kuzu ciğer
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Sıvı yağ (Kızartmak için)
Tarif: Ciğerlerin zarlarını temizleyip küp küp doğrayın. Süzgeçe koyup kanlarının süzmesini sağlayın. Patatesleri de küp küp doğrayın. Bol kızgın yağda patatesleri kızartın. Kilitli bir poşete unu ve cigerleri döküp poşeti sallayarak ciğerlerin her yerinin unlanmasını sağlayın.Daha sonra süzgeçe unlanmış ciğerleri koyup fazla unlarının eleyin. Ciğerleri kızgın yağda tencereyi sürekli sallayarak 2 dakika da kızartın. Ciğerleri patateslerin yanına ekleyin. Kimyon ve karabiberi de ekleyip harmanlayın.
Ciğer soğansız olmaz:)
SOĞAN PİYAZI
- 2 kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı toz pulbiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
Tarif: Soyanı yarım ay şeklinde yani piyazlık doğrayın. Tuz ile güzelce ovun. Su ile bolca yıkayıp süzgece koyun ve suyunun süzmesini sağlayın. Hiç su kalmamalı. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, sumak ve pul biberi ekleyip harmanlayın. İşte bu kadar. Afiyet olsun.