Genelde meze yemeklerimin yanında mutlaka yaptığım bir şeydir. Adım başı mezeci olsa da kendi mezemi evde kendim yaparım.
Dün akşam yaptığım kavurmanın yanına da pirinç pilavı yapmıştım. Meze olarak bir ek yiyecek daha olsun istedim.
Yaptığım meze tarifini lokantacı olan kardeşimden öğrenmiştim. En basit anlatımıyla şimdi sizlerle sebzeli ve yoğurtlu meze tarifini paylaşacağım. Şimdiden yapacaklara kolay gelsin.
Sebzeli, yoğurtlu meze tarifi
Malzemeler;
3 adet orta boy havuç
3 adet orta boy kabak
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
Hazırlanışı;
Havuçlar ve kabaklar soyulup yıkanır ve rendelenir. Orta boy tencerenin içerisine sıvı yağ eklenir havuç ve kabak içerisine alınarak kavrulmaya başlanır. Sebzeler ölünceye kadar karıştırılarak kavrulur, içerisine tuz ve kara biber eklenir pişince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Bir kabın içerisine yoğurt, süzme yoğurt, mayonez alınır içerisine sarımsak rendelenir ve yoğurt pürüzsüz olana kadar çırpılır. Soğuyan havuz ve kabak yoğurt karışımı ile buluşturulup karıştırılır. Servis tabağına alınır, üzerine dökmek için tereyağı eritilir pul biber ve nane eklenir, servis tabağına aldığımız taratorun üzerine tereyağı dökülür. Afiyet olsun.