Az malzemeyle bu kadar lezzet pess dedirtecek cinsten bir tarifle karşınızdayız.İster gün menülerinde ister akşam yemeklerinde ister kahvaltıda bir çırpıda yapmalık bir tarif. İştah kabartması ve çok yemek yedirmesi dışında herşey güzel:)
HAVUÇLU TARATOR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 diş sarımsak
- 2 büyük boy havuç
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- İseğe bağlı 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
HAVUÇLU TARATOR TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Havucun kabuklarını soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
✔️ Tavaya sıvıyağı ekleyin. Rendelediğiniz havuçları soteleyin. Havuçların rengi dönüp yumuşayınca ocağın altını alıp soğumaya bırakın.
✔️ Yoğurdu az su ile ezin. Ezilmiş sarımsağı ve çok az tuzu ilave edip homojen bir kıvama getirin. Krema kıvamına gelmeli. Süzme yoğurt çok güzel oluyor özellikle tavsiye ederim.
✔️ Yoğurt karışımına sotelediğiniz havucu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
✔️ Üzerine dilerseniz ceviz ve dereotu koyabilirsiniz çok yakışır.
Not: Dilerseniz sarımsağı minik doğrayıp havuçla birlikte de soteleyebilirsiniz. Ben bu şekilde daha çok seviyorum. Unutmadan şık bir servis yapmak isterseniz halka halka dilimlenmiş portakalın üzerine top top koyun görüntüsü çok güzel oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.