İftar Menüsü: Köfteli Yoğurt Çorbası, Tavuk Dünyası Kekiklim ve Triliçe Tatlısı Tarifi

Bugün de iftara ne yapsam telaşına son verecek harika bir menü hazırladık. Doyurucu ve besleyici köfteli yoğurt çorbası, kimsenin hayır diyemeyeceği tavuk dünyası kekiklim ve enfes triliçe tatlısı sofranıza eşlik edecek. İşte tüm püf noktalarıyla lezzetli günün menüsü

Midenizi ısıtacak harika bir çorbayla başlayalım..

KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI

Haşlamak için;

  • 1 su bardağı aşurelik buğday yani yarma
  • 11 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

Köfteleri için;

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 orta boy soğan (Fazla suyunu sıkın yoksa köfteler toparlanmaz)
  • 150 gr köftelik kıyma

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 orta boy soğan

Tarif: Yarmayı düdüklü tencereye koyun, suyunu da ilave edip kapatın. Buharı çıkınca 40 dakika pişirin. Köfteleri güzelce yoğurun. Bir tabağa 1 yemek kaşığı un dökerek minik minik yaptığınız köfteleri ara ara sallayın ki yapışmasın. Başka bi kapta terbiyesini hazırlayın. 1 su bardağı su ile ayrandanbiraz daha koyu bir kıvam almasını sağlayın. Yarmalar piştikten sonra içine köfteleri atıp 15 dakika kaynatın. Yarmanın suyundan 2 kepçe yoğurtlu terbiyeye alın ve yarmaların üzerine terbiyesini ekleyin. Bu aşamada başından ayrılmayın ve karıştırın. Göz göz olunca ocağın altını kısın. Küçük bir tavada zeytinyağını ve tereyağını eritip, çok ince doğradığınız soğanları iyice kavurun. Pişen çorbanın üzerine tereyağlı soğanı dökün. Tuzunu ve nanesini de ayarlayıp ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun.

TAVUK DÜNYASI KEKİKLİM

Kekikli Tavuk İçin ;

  • 1 kg tavuk göğsü (İsterseniz tavuk pirzoladan da doğratabiirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar

Makarna İçin ;

  • 1 paket penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 4 yemek kaşığı hazır pesto sos
  • Tuz

Salata için ;

  • İceberg ve havuç, mısır

Tarif: Tavuğu küp küp doğrayın. Karıştırma kabına alıp üzerine iri kekik, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi de ekleyip harmanlayın. Üzerini streç filmle kapatıp en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Zeytinyağını tavaya alıp kızdırın ve dinlendirdiğiniz tavuğu pişirin.Diğer taraftan makarnanın suyunu kaynamaya bırakın. İçerisine zerdaçalı ve makarnayı ekleyin. Makarna piştikten sonra suyunu üzüp çok az zeytinyağı ve pesto sosunu ısıtıp makarna ile karıştırın. Tavuk piştikten sonra kremayı ve kaşarı ilave edip karıştırın. Servis tabağına koyabilirsiniz. Yanına iceberg ve rendelenmiş havuçla yaptığınız salatayı yapmayı ihmal etmeyin.

TRİLİÇE TARİFİ

Keki için;

  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)

üzeri için;

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Karamel sosu için;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 50 gram tuzsuz tereyağı
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)

Tarif: Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Yumurtanın beyazına bir fiske tuz atıp mikser yardımıyla kar gibi olana kadar çırpın. Yumurtanın sarısına da şekeri ekleyip yüksek devirde şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtanın sarısını ve beyazını yavaş yavaş birleştirin. Elediğiniz unu ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile tek yönte karıştırın. Borcamı yağlayıp 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Küçük bir tencerede sütü, kremayı ve toz şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

Kekiniz piştikten sonra soğuyunca soğuk şerbeti gezdirin.

1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlayıp buzdolabına kaldırın.

Bir sos tenceresine toz şekeri eritin. Rengi hafifkahverengiye dönünce tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyince kremayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın. Krem şantiden çok az süslemek için ayırın. Soğuyan karamel sosunu dökün. Kalan krem şantiyi kürdanla şekil verin. En az 4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bugün İftara Ne Pişirsem Diyenlere Günün Menüsü Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Bulgurlu Tavuk Kapama Cacık Sakızlı Muhallebi

Yemek Tarifleri Haberleri