İştah kabartan, yiyenlerin tadı damağında kalacak harika bir kurabiye tarifi ile geldik. İsterseniz çikolata yerine sevdiğiniz marmelatla da doldurabilir farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Klasik kurabiyelerden sıkılıp farklı lezzet arayanlar buyrun mutfağa... Çay saatlerine sık sık yapağınız favori kurabiye tarifiniz bile olabilir..
Yanardağ Kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 -2.5 su bardağı un (Önce 2 su bardağı döküp gerekirse yarım su bardağını kontrollü ekleyin)
Yanardağ kurabiyenin yapımına geçelim:
Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı ekleyip güzelce karıştırın. Homojen bir kıvam alınca kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı, unu ekleyip yoğurun. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri üstünü bastırmayın o topak gibi görüntüsü kalsın. Bıçakla 3 çizik atın. Bu kısım fırında açılıp yanardağ görüntüsü oluşmasını sağlayacak.Çizikler çok az olmasın, tamamen de derin olmasın ona göre ayarlayın.
Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda 15-20 dakika pişirin.
Kurabiye fırından çıkınca çikolatayı benmari usulü eritip dökebilirsiniz.
Üzerine antep fıstığı ya da hindistan cevizi döküp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Figen Ağrı / Derleme: Sağlıkhaberciniz